Dag 106: Bloeiend

Tijdens de Tainan City Park Flower Show is het stadspark omgetoverd in een kleurrijk geheel vol exotische perkplanten. Exotisch voor hier, perkplant voor ons.
Onze perkplanten houden niet zo van de tropische droogte die hier de laatste maanden overheerst, het is dus een heel werk om ze in leven te houden. Ontelbare vrachtwagentjes met containers vol water worden doorlopend geleegd door ijverige tuinmannen.
Vandaag fotografeer ik net als ontelbare Taiwanezen voor mij doodgewone afrikaantjes, vlijtige liesjes en viooltjes in plaats van oogverblindende orchideeën of andere tropische schoonheden. En ik geniet, alleen al van al die oehs en aaahs die ik om me heen hoor roepen.
Of iets bijzonder is, of heel gewoon ligt dus maar net aan wat je van huis uit gewend bent en op welk stukje van deze aardbol je meeste voetstapjes staan.

 

You cannot copy content of this page