Dag 19: Bamboo River Monastery

Na alle Taotische tempels wordt het hoog tijd voor een Boeddhistische. De oudste in Tainan is de Bamboo River Monastery. Gebouwd rond 1661 en de eerste tempel die onderdak bood aan Boeddhistische nonnen en monniken. Nieuwsgierig geworden door een paar zinnen uit mijn Michelin travelgids, mijn eigen holey bible, ga ik aan de wandel.
Het idyllische beeld van een prachtige tempel aan de oever van de Chuhsi River blijkt niet helemaal reëel. Doordat het gebied gevoelig is voor overstromingen zijn de monniken verhuisd en staat het grotendeels leeg. Het complex is verwaarloosd. Buiten tientallen zwerfhonden die me enthousiast blaffend verwelkomen, wachten ook de indrukwekkende beelden van generaal Xi en generaal Ha me op . Boedda zelf lacht me vriendelijk toe. En verwaarloosd of niet, het is hoe dan ook een indrukwekkende plek om te zijn.

 

You cannot copy content of this page