Dag 20: Het nobele einde van de vijf vrouwen van de prins

De 17e eeuw was een roerige tijd. Prins Ningjing had als taak de Ming Dynastie in Taiwan overeind te houden maar kon niet op tegen de Qing dynastie. Hij hield geen stand en moest zichzelf uiteindelijk overgeven aan het rijk van de grote Qing.
Zijn overgave zou het einde betekenen van de Ming dynastie en die schande was te groot voor hem. Hij besloot dat de enige manier om zijn zelfrespect te bewaren zou zijn door zichzelf te verhangen.
Hij wilde dat zijn vijf vrouwen (concubines) Lady Yuan, Lady Wang, Xiugu, zuster Mei en zuster Hij zich na zijn dood in het klooster terug zouden trekken. Maar de vrouwen besloten hem trouw te blijven en eerden de prins door zichzelf te verhangen in de centrale hal van het vroegere paleis, wat nu de Matsu Tempel is.
Wanneer je in het park rondloopt, het sobere altaar bekijkt, of op een schaduwrijk plekje onder de eeuwenoude bomen zit valt het bijna niet voor te stellen dat deze serene en rustieke plek het graf is van de vijf vrouwen van de prins die trouw bleven, tot na de dood.

 

You cannot copy content of this page