Dag 22: De rituelen ontrafeld (part 2) Steen der Wijsheid

De mysterieus aandoende tempels lijken moeilijk te ontrafelen. De vele rituelen. De gebeden, het offeren. Niets in deze tempels gebeurt zomaar.
Er naar vragen kan ik niet. De meeste mensen spreken alleen Mandarijn.
Maar ik wil begrijpen wat zich hier afspeelt en ga op zoek naar antwoorden.
Langzaam maar zeker vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek.

De eerste keer dat ik de stenen hoorde vallen dacht ik dat het per ongeluk was. Maar nee, de wichelroede stenen, in de vorm van een halve maan , met een gladde en ingekerfde kant worden gebruikt om te communiceren met de Goden. De stenen worden volgens een vast patroon gebruikt en geworpen.
Als eerste begin je met het uitzoeken van twee stenen die bij je gevoel passen en die hou je met dichtgevouwen handen vast.
De vraag die je wil stellen moet met ja of nee te beantwoorden zijn.
Mensen komen met voor hen cruciale vragen. Of ze moeten trouwen, of ze een huis wel of niet zullen kopen, of die baan, moeten ze die wel of niet aannemen etc.
De stenen kunnen op drie manieren vallen. Wanneer beide blokken op de gladde kant vallen dan is de vraag niet goed doorgekomen en moet je opnieuw gooien. Wanneer beide blokken op de ingekerfde kant vallen dan is het antwoord nee en valt er één blok gekerfd en de ander glad dan is het antwoord ja.

 

You cannot copy content of this page