Dag 132: Girls Trip

En opnieuw staan er twee bijzondere dagen op de planning. Zonder manlief ga ik twee dagen op stap met twee meiden die me in korte tijd bijzonder dierbaar zijn geworden. De reden is de verjaardag van één van hen.
Met zijn drieën reizen we af naar Taitung county. Een prachtig gebied aan de oostkust van Tainan.
We moeten vroeg uit de veren, want iets na zessen vertrekt onze trein. Drie oncomfortabele, maar gezellige uren later arriveren we op onze plaats van bestemming en toeren vanaf daar verder in een gehuurde auto..
Op de eerste dag pakken we de route langs de kust. Het weer is wat wisselvallig maar het is niet koud en blijft droog. De kustlijn is adembenemend en ik geniet van het uitzicht op de bergen. De toppen vervagen langzaam in de mist.
De avond moet bijzonder worden, want twaalf uur is het moment waarop Perry 24 wordt en dat moet gevierd. Een vriend van Oprah sluit aan en brengt ons naar een restaurant hoog in de bergen.
Het uitzicht is fantastisch. De ontelbare lampjes van de stad, olielampjes op de tafeltjes en een groot tam varken wat ons gezelschap houdt maakt de sfeer nog specialer dan hij als is. Na een luidkeels gezongen happy birthday serenade, kaarsjes uitblazen, een wens doen en de taart aansnijden kwamen uiteraard de cadeautjes. Het geëmotioneerde feestvarken heeft de afgelopen dagen niks gemerkt van de stiekeme voorbereidingen en was totaal overdonderd.
Tot diep in de nacht hebben we gepraat, bier gedronken, geproost en gelachen. A night to remember. Voor ons alledrie.

 

You cannot copy content of this page