Dag 57: Monkey Business

Op Taiwan leeft één wilde apensoort. De Formosa Makaak. In het laaggebergte vind je ze vooral tussen de 600- en 800 meter en er leven er zo’n 250.000. Ze eten alles wat maar enigszins eetbaar lijkt en stelen alles wat los en vast zit. Voor veel boeren zijn ze een ware plaag.
Onderschat deze brutale donderstenen niet want ze zijn niet zo lief als ze eruit zien. Dat ondervond ook ik tijdens het wisselen van een lens. Een volwassen vrouwtje had het voorzien op mijn rugzak en was niet van plan om zich zomaar te laten verjagen. Met haar vlijmscherpe tanden dreigend ontbloot en fel blazend joeg ze me de stuipen op het lijf.
Dat ze van apenstreken houden werd me ook al gauw duidelijk. Vanuit de bomen argeloze wandelaars bekogelen met van alles en nog wat is een geliefd spelletje. Ik kan u hierbij verzekeren dat ze goed kunnen mikken Happy
Maar al kunnen ze bijzonder gevaarlijk zijn, mijn ontmoeting met deze dieren vond ik vooral hartveroverend.

 

You cannot copy content of this page