Dag 124: Verjaardagsfeestje

In de Tiantan Temple in Tainan wordt op de negende dag van de eerste maand op de lunair kalender de geboortedag van de Jade Emperor gevierd. Deze oppergod neemt in zowel taoïsme als boeddhisme een belangrijke plaats in. In de Chinese volkscultuur wordt hij gezien als heerser van de hemel.
Er zijn meer tempels in Tainan die aan deze oppergod zijn opgedragen, maar de Tiantan temple is de oudste en meest belangrijke.
Het was een compleet gekkenhuis toen we daar aankwamen. Waanzinnige hoeveelheden godengeld lagen klaar om verbrand te worden en men bleef geld brengen. De ovens werden opgestookt tot maar liefst 862 graden en het geld werd met emmers tegelijk de oven in gegooid. De vele ruimtes in de tempel waren gehuld in dikke rook en wierook dampen en al gauw liep ook ik met tranende ogen rond. Verschillende priesters waren goed voorbereid en droegen een duikbril. Het keek wat raar, maar het is beslist een effectieve oplossing. Deel uit mogen maken van zo’n happening was op zijn zachtst gezegd een ongelofelijke bijzondere ervaring.

 

You cannot copy content of this page