Dag 41: A Battle & Five Round Balls

China en Japan. Twee kapiteins die allebei hetzelfde schip wilden besturen. Door de eeuwen heen is er niet alleen veel afgekibbeld maar zijn er ook heel wat oorlogen uitgevochten. Zo ook op 18 oktober 1895.
Japan viel fort Qihou aan. Een verdedigingsfort vlak voor de kust van Kaohsiung. Het fort bleek niet bestand tegen de aanval vanaf zee en de Chinese manschappen kregen amper de kans om zich te verdedigen. Er konden ter verdediging slechts vijf kanonskogels worden afgeschoten voordat de Japanse soldaten de kanonnen vernielden en het fort bezetten.
Het fort is in Japanse handen gebleven tot aan het einde van hun heerschappij en daarna teruggegeven aan China. De kanonnen zijn omgesmolten en het fort is in vervalling geraakt. Een indrukwekkende plek met een schitterend uitzicht. Het grotendeels overwoekerde gangenstelsel is hier en daar toegankelijk en terwijl ik alleen rondklauter denk ik niet alleen aan die mannen die hier ooit leefden maar bedenk ik me ook dat dit niet een plek is om een slippertje te maken. Want voordat ik hier gevonden word.

 

 

 

 

You cannot copy content of this page